Română Noul Testament Interconfesional (RINT09)
6

Relaţiile dintre creştini

61Fraţilor, chiar dacă un om a greşit, voi, cei duhovniceşti, aduceţi-l înapoi cu duhul blândeţii, păzindu-se fiecare să nu fie ispitit. 2Purtaţi-vă greutăţile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos. 3Căci dacă i se pare cuiva că este cineva, cu toate că nu e, se înşeală. 4Fiecare să-şi cântărească faptele şi să se laude doar cu sine, nu cu altul, 5pentru că fiecare îşi va purta povara lui însuşi. 6Ucenicul care învaţăLit.: „catehumenul”. cuvântul Domnului să dea învăţătorului său din toate bunurile. 7Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu poate fi batjocorit. Ceea ce seamănă omul, aceea va şi secera. 8Pentru că cel ce seamănă în pornirile trupului, din trup va secera putreziciune, dar cel ce seamănă în Duhul, va secera din Duh viaţa veşnică. 9Să nu încetăm să facem binele, pentru că noi, cei care vom răbda până la sfârşit, vom secera la vremea potrivită. 10Deci acum, cât mai avem timp, să facem bine tuturor şi mai ales celor ce sunt de o credinţă cu noi.

Îndemnuri finale

11Vedeţi cu ce fel de litere v-am scris, chiar cu mâna mea. 12Cei care vor să se laude cu trupul vostru vă silesc să vă circumcideţi numai ca să nu fie ei prigoniţi pentru crucea lui Hristos. 13Pentru că nici măcar ei, cei circumcişi, nu păzesc Legea, dar vor să vă circumcideţi voi, ca să se mândrească ei cu trupul vostru. 14Iar eu cu nimic nu m-aş mândri – Doamne fereşte!Lit.: „să nu fie!” – în afară de crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine şi eu pentru lume. 15Căci nici circumcizia, nici lipsa ei nu înseamnă nimic, ci să fii o făptură nouă. 16Şi pentru cei ce vor respecta regula aceasta, pacea şi mila să fie peste ei şi peste Israelul lui Dumnezeu.

17De acum înainte nimeni să nu mă mai necăjească, pentru că eu port semnele lui Iisus în trupul meu. 18Fraţilor, harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu duhul vostru! Amin.