În anul 2022, am ajutat pe frații noștri de la Societatea Biblică din Ucraina cu un număr mare de Biblii și cărticele, tipărite în România. Broșura ”Să privim dincolo de suferință” a fost prima lucrare tipărită în ucrainiană și rusă.

Societatea Biblică Interconfesională din România s-a implicat în transportul acestor broșuri către toate Societățile Biblice care le-au solicitat. Un transport a fost făcut către Ucraina.

În dimineața zilei de Marți 5 aprilie 2022, partenerul nostru Editura Viața și Sănătate, cu ajutorul organizației ADRA a realizat un transport până la Cernăuți, care se află la 45 de km de granița românească. Șoferul care a condus microbuzul este directorul Editurii Viața și Sănătate – Dl. Iacob Pop. A fost riscant dar și o atitudine plină de curaj din partea dl. Iacob Pop care ne-a ajutat cu acest transport.  Dl. Iacob Pop ne-a ținut la curent pe tot parcursul transportului. Pe 6 Aprilie dimineața cărțile au fost transportate mai departe de la Cernăuți la Lviv la una dintre filialele Societății Biblice din Ucraina.